За підтримки Групи сприяння безпеці України (SAG-U)  було проведено Конференцію з Рамкової програми розвитку оперативних сил

26 Вересня 2024р. / 18:00

У середині вересня за підтримки Групи сприяння безпеці України (SAG-U) на території країн-партнерів у два етапи було проведено Конференцію з Рамкової програми розвитку оперативних сил (Operational Force Development Framework Conference).

Даний захід надав змогу розробити загальний узгоджений
із країнами-партнерами План підтримки розвитку спроможностей Збройних Сил України на короткострокову та середньострокову перспективу.

Українська делегація на чолі із заступником начальника Генерального штабу ЗС України генерал-майором Володимиром ГОРБАТЮКОМ плідно попрацювала з партнерами, у рамках синхронізації міжнародної військової допомоги із урахуванням пріоритетності потреб, як в озброєнні та військовій техніці, так і у підготовці підрозділів Збройних Сил України.

Формат практичного військового та військово-технічного співробітнтцтва між Силами оборони України та збройними силами країн-партнерів має значний потенціал для розширення у рамках Місії НАТО з безпекової допомоги та підготовки (NSATU).

Із початком роботи NSATU збільшилась кількість країн, які надають практичну допомогу Силам оборони України за напрямком підготовки військ, постачання, ремонту та відновлення ОВТ.

NATO NATO in Ukraine  U.S. European Command (EUCOM)  U.S. Army Europe and Africa  Joint Multinational Training Group-Ukraine

This will close in 0 seconds