Збройні Сили України беруть активну участь у заходах із масштабування виробництва вітчизняних засобів радіоелектронної боротьби

18 Жовтня 2024р. / 9:00

Ефективний РЕБ на полі бою — це насамперед запорука збереження життя українських воїнів, тому Головнокомандувач ЗС України генерал Олександр Сирський визначив розвиток систем радіоелектронної боротьби серед ключових пріоритетів.

Розвитку засобів РЕБ був присвячений, зокрема, спеціалізований форум, проведений нещодавно зусиллями Збройних Сил України. У ньому взяли участь представники Збройних Сил, Міністерства оборони України, профільних міністерств та компаній-виробників систем РЕБ. Виробники мали змогу поділитися своїм баченням розвитку галузі та представити деякі новітні розробки. Частина з них уже успішно протестовані й ефективно працюють на фронті.

Серед іншого, в ЗС України зосереджують увагу на підтримці вітчизняних виробників на етапах розробки та кодифікації систем РЕБ. Організована та функціонує система випробувань новітніх зразків. Формуються експериментальні бойові підрозділи для проведення таких випробувань у бойових умовах, що значно спрощує кодифікацію виробів.

Щоб скоротити час розробки та допуску до експлуатації новітніх зразків озброєння, зокрема засобів РЕБ, Генеральний штаб ЗС України спільно з Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України та Міністерство оборони України реалізують проєкт «Залізний полігон». Цей проєкт дає змогу виробникам у сфері ОПК отримати швидкий доступ до майданчиків, оснащених необхідним обладнанням для тестування і випробування різних типів військового озброєння й техніки. Широкий спектр додаткових послуг охоплює надання методології випробувань, висновків експертів Генштабу та інших профільних структур ЗСУ, консультації та зворотний зв’язок від військових.

Послуга «Залізний полігон» дає виробникам озброєння і військової техніки можливість безоплатно проводити тестування своїх виробів ще на етапі проєктування. Один виробник має право неодноразово скористатися послугою протягом процесу створення виробу.

Фото ілюстративне

This will close in 0 seconds