Збройні формування російської федерації порушили перемир’я на Донбасі

8 Січня 2021р. / 19:00

Близько 11.00 з боку збройних формувань російської федерації та її найманців було відкрито провокативний вогонь зі стрілецької зброї та гранатомета у напрямку робочої бригади, яка здійснювала ремонтні роботи з відновлення водопостачання, які було сплановано на ділянці водогону «Горлівка – Торецьк» 8 січня поточного року.

Для уникнення жертв роботи було припинено. Сторонами вжиті заходи щодо дотримання режиму тиші. О 12.00 відновлювальні роботи продовжились. Однак, не зважаючи на домовленості, близько 14.00 збройні формування російської федерації знову відкрили провокативний вогонь зі стрілецької зброї. Роботи було негайно припинено, проведено виведення робочої бригади та офіцерів Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (УССЦКК) із зони робіт.

Попередньо, організація виконання зазначених заходів була спланована ОКП ООС спільно з УС ЦКК та РУЕК КП «Вода Донбасу» в районі населеного пункту Південне. Для виконання зазначених робіт через СММ ОБСЄ отримано письмові гарантії безпеки з боку збройних формувань російської федерації. З боку ЗС України надані аналогічні гарантії для проведення «дзеркальних» робіт щодо відновлення водогону у бік Горлівки на тимчасово окуповану територію.

Роботи було організовано та розпочато в плановому порядку о 10.00 у безпосередній взаємодії з СММ ОБСЄ та забезпечувались дзеркальним патрулюванням патрулів Місії спільно з УССЦКК.

УССЦКК підготовлено письмову ноту на адресу СММ ОБСЄ щодо зазначених провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ. Українська сторона вважає подібні дії збройних формувань російської федерації неприпустимими та такими, що суперечать крокам щодо врегулювання ситуації вздовж лінії розмежування сторін.

Пресцентр операції Об’єднаних сил

This will close in 0 seconds