Ризик захворіти на коронавірусну інфекцію підвищується

4 Березня 2021р. / 9:36

Зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію в Збройних Силах України протягом останніх тижнів пояснюється відповідним зростанням захворюваності серед цивільного населення України, зокрема у західних регіонах країни.

Про це нам повідомив доктор медичних наук, Головний інфекціоніст Міністерства оборони України (2003-2013 рр.), професор кафедри військової терапії Української військово-медичної академії полковник медичної служби у відставці Володимир Трихліб.

– В той же час, в кожному окремому регіоні рівень захворюваності військовослужбовців також залежить від багатьох різних факторів (частота та щільність контакту особового складу з цивільним населенням, умови розміщення, особливості організації харчування та водопостачання, особливості умов проведення бойової підготовки та виконання завдань за призначенням тощо), – розповів Володимир Іванович.

Військовий лікар зазначив, що  для гострих респіраторних захворювань, зокрема і для коронавірусної інфекції, характерна осінньо-зимово-весняна сезонність (жовтень-грудень, лютий-середина квітня). Цьому сприяє коливання та рівень добової температури, вологість повітря, швидкість вітру. Тобто, на даний час є сприятливі сезонні умови для розповсюдження коронавірусної інфекції.

Імунітет після перенесеного захворювання триває до 3-6 міс. Тому, достатній імунний захист в осіб, які перехворіли на коронавірусну хворобу у першу (весна) та другу (осінь) хвилю наразі закінчується, що також сприяє підвищенню захворюваності на коронавірусную інфекцію в останній час.

Недостатнє усвідомлення загрози коронавірусної інфекції призвело до порушень профілактичних заходів серед цивільного населення та військовослужбовців, як в період карантину, так і поза карантином.

Всі вищезазначені фактори призвели та сприяють підвищенню рівня захворюваності в останні тижні коронавірусної хвороби в державі і, зокрема, у Збройних Силах України.

За інформацією служби зв’язків з громадськістю КМС ЗСУ

This will close in 0 seconds