Чимчик тили, курдак та узбецький плов
В окремому полку підтримки Командування Сил підтримки Збройних Сил України пройшов “День узбецької кухні”.
Військовослужбовці на обід смакували салат чимчик тили, першу страву – курдак, другу страву – плов узбецький, хліб, фруктовий сік та різноманітні приправи. Родзинкою узбецької кухні є багатовікова історія та ритуали приготування багатьох рецептів. Символ узбецької національної кухні – плов.
Тематично-кулінарні дні національної кухні вже добра традиція для понтонерів. Це стало можливим завдяки новій системі харчування військовослужбовців.
Хочеться зауважити, що особовий склад уже понад рік смакує страви, що приготовані з використанням Каталогу продуктів харчування.
– Готуючись до організації харчування за новою системою ми провели капітальний ремонт їдальні, закупку обладнання, яке полегшує роботу кухарів, – зазначив тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира полку з тилу підполковник Андрій Івах. – Під час реконструкції їдальні переобладнано технологічні приміщення, системи електропостачання, вентиляції, водогону. Було закуплено і встановлено обладнання для кухні. Набір продуктів дає змогу готувати різноманітні страви, тож завдяки творчому підходу кухарів задовольняємо найвибагливіші гастрономічні вподобання військовослужбовців полку.
Служба зв’язків з громадськістю КСП ЗС України