У ЗСУ продовжується встановлення автоматизованих систем контролю та обліку світлих нафтопродуктів

2 Квітня 2021р. / 16:03

До кінця цього року ще у трьох військових частинах зберігання пально-мастильних матеріалів Командування Сил логістики ЗС України планують встановити автоматизовані системи контролю та обліку світлих нафтопродуктів.

– Система АСКО ПММ призначена для ведення автоматизованого оперативного обліку нафтопродуктів в місцях їх прийому і відвантаження та здійснення контролю за наявністю і рухом з відображенням зазначеної інформації, або даних про нафтопродукти, на серверах об’єктової бази даних як у центрі забезпечення, так і у органі військового управління, – зазначає начальник управління зберігання технічних засобів та майна Центрального управління забезпечення пально-мастильними матеріалами КСЛ ЗСУ полковник Андрій Тучапський.

Як наголосив офіцер, впровадження цієї системи з використанням ультразвукових рівнемірів дозволяє автоматично та прозоро відслідковувати в режимі реального часу наявність пального і рух пального від резервуара у військовій частині, і аж до центрального управління забезпечення ПММ.

На сьогодні, за словами полковника Андрія Тучапського, АСКО ПММ з відповідним обладнанням вже встановлена у низці військових частин на Одещині та Миколаївщині.

Довідково:

Програмне забезпечення АСКО ПММ виконує зокрема функції вимірювання та контроль рівня нафтопродукту, вимірювання та контроль рівня підтоварної води, обчислення густини нафтопродукту, тощо.

Служба зв’язків з громадськістю КСЛ ЗСУ

This will close in 0 seconds